DOGAĐANJA

20.04.2013. subota  –  emisija uživo od 11-12 h

GOSTOVANJE I PREDSTAVLJANJE RADA UDRUGE U EMISIJI ANE TOMAŠKOVIĆ – “NORMALAN ŽIVOT”

Povodom proslave 20.-te obljetnice rada i postojanja UDRUGE danas smo gostovali u emisiji Ane Tomašković “Normalan život”.
Riječ je bila uglavnom o dosadašnjem radu, postignućima, ali i o humanitanim projektima koji su u tijeku. Posebice nam je bilo bitno da informacija o pružanju humanitarne pomoći klasičnog tipa (prikupljanje i raspodjela obuće, odjeće i sl.) dođe do onih najpotrebitihih tj. do obitelji iz socijalno ugroženih slojeva društva. Također smo najavili i prikupljanje financijskih sredstava za humanitarni projekt: Ljetovanje djece bez roditelja”, inače, štićenika kuće Sv. Terezije od malog Isusa sa Vrhovca”. Zahvalili smo se ovom prigodom i redakciji “Večernjeg lista”, koja nam je donirala veću količinu CD od T. Cetinskog, Severine, Verdija i Bethovena za akciju TKO KOLIKO DA”, a čija je svrha prikupljanje novca za pokrivanje troškova ljetovanja i prijevoza, navedenog projekta.

Draga Ana,
velika hvala tebi osobno, ali i hrvatskoj televiziji na gostovanju u tvojoj emisiji. Hvala što si pružila mogućnost da informacija o humanitarnoj pomoći dođe do onih najpotrebitijih. Također hvala svim onim građanima dobre volje, koji će se nakon emisije uključiti u projekt: “Ljetovanje djece bez roditelja”.

Predsjedništvo BK VELEBIT.

IMG_0636

 

19.03.2013. utorak – trajanje: od 15-23h

ODRŽAN HUMANITARNI TURNIR 19.03.2013. – NA JOSIPOVO

Humanitarna akcija koja ima za cilj prikupljanje financijskih sredstava za projekt: Ljetovanje djece bez roditelja, štićenika doma Sv. Terezije od malog Isusa” uspješno je započela prvim održanim turnirom 19.03.2013. na Josipovo. U planu imamo održati 20-tak takvih turnira, između ostalog i iz razlog, jer ove godine naša udruga slavi i 20-godina svog postojanja.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo:

– našim sponzorima, koji nas ove godine sponzoriraju sa igraćim kartama: FAVORIT SPORTSKE KLASIONICE D.O.O. i  PPS-GALEKOVIĆ-TVORNICI PARKETA D.O.O.

 našem dugogodišnjem vjernom sponzoru PAN-PEK-u, koji nam redovito donira tvz. nadaleko poznate “kajzerice”

– našem dugogodišnjem vjernom sponzoru, ali i velikim ljubiteljima BELOTA braći Juri i Vladi BADROVU , FOTO-BADROV D.O.O.

–  našem dugogodišnjem vjernom sponzoru, ali i velikom ljubitelju BELOTA gospodinu Dragecu KRAČUNU – inače vlasniku KRAČUN SANITARIJA D.O.O.

–  našim dugogodišnjim vjernim sponzorima, ali i velikim ljubiteljima BELOTA: Predsjedniku uprave “MUNJE” gospodinu IVANU MILOLOŽI i donedavnom Predsjedniku uprave “DALEKOVODA” gospodinu LUKI MILIČIĆU

______________________________________________________________________________________
Na turniru je prisustvovalo 16 parova.

Prvo mjesto osvojili su : Ivan Miloloža i Miodrag Topić
Drugo mjesto pripalo je: Juri Badrovu i Žarku Babiću
Treći su bili: Stjepan Kos i Vesna MIšak

Nagrade za prva tri mjesta osigurala je Prosvjetno-kulturna i humanitarna udruga BK VELEBIT.

1. MJESTO:   2x zlatne medalje u izradi obitelji Božiček iz Desinića
2x slike (pasteli) akademskog slikara Franje Hvalića
2x majice našeg sponzora FAVORIT KLADIONICE

2.MJESTO:   2x srebrne medalje u izradi obitelji Božiček iz Desinića
2x slike (lavirani tuš) samouke slikarice Marije Kolarić

3. MJESTO:  2x brončane medalje u izradi obitelji Božiček iz Desinića
2x knjige-kuharica, poklon PRINT GRUPE D.D. iz Brezja
2x kape našeg sponzora FAVORIT KLADIONICE

Fotografije sa turnira možete pogledati u rubrici: FOTOGALERIJA-belot turniri

 

09.03.2013. subota – trajanje: od 11-15h

BK VELEBIT -DOMAĆIN SVEČANE SJEDNICE HAZUD-A

U subotu 10.ožujka 2013. g. s početkom u 11 sati održana je svečana sjednica Hrvatske akademske zajednice domovine i dijaspore.
Skup se održao u prostorijama Prosvjetno-kulturne i humanitarne udruge BK Velebit. Nakon službenog dijela, tajnica HAZUD-a gospođa Nada Landeka i voditeljica  projekata i glavni tajnik Udruge BK Velebit, koja je bila domačin ove manifestacije, profesorica Nevenka Borjan otvorile su izložbu poznatog karikaturiste Ota Reisingera. Uz bogati domjenak i neformalno druženje uzvanici su uživali u razgledavanju karikatura, ali i u stalnom postavu izložbe, koja krasi zidove udruge BK Velebit, a sastoji se iz prekrasnih i neponovljivih FUZIJA hrvatskog umjetnika i biznismena Stjepana Kosa, inače vlasnika treće po veličini tvornice stakla u Europi, te PASTELA, koje je izradio naš poznati akademski slikar Franjo Hvalić.
Za ovo događanje veliki interes su iskazali i mediji, te je ono popraćeno od strane HTV-a, NOVE TV, MREŽE TV, VEČERNJEG LISTA I RAZNIH PORTALA.
Također je ovom prilikom dogovorena i daljnja suradnja između HAZUD-a i Prosvjetno-kulturne i humanitarne udruge BK Velebit, a profesorici i magistri struke Nevenki Borjan uručena je i pristupnica za učlanjenje u HAZUD.

gotovina-crop